ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2018. Május - Tatai Öreg-tó Partjától a Gerecsei Tájvédelmi Körzeten át Etyekig Kerékpártúra

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Tatai Öreg-tó Partjától a Gerecsei Tájvédelmi Körzeten Át, Etyekig Kerékpártúra

Időpont: 2018. május 12-13. (szombat-vasárnap)

 

Gerecse és környéke barangolásunk kiindulópontja a 

Hotel Gottwald –wellnes&spa****

 

A Gerecse-hegységet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. Május közepén várunk Benneteket Tatára, ahonnan két nap alatt fedezzük fel a környéket.

 

Programunk:

 

Szombat:

 

9 órakor találkozik csapatunk a Hotel Gottwald szállodánál. Átöltözés, kerékpárok átnézése, kávé, majd 9:30-kor indulunk is első napi szakaszunkra a Gerecsei Tájvédelmi Körzet irányába.

 Az Öreg-tó partján kezdjük túránkat, majd a várost elhagyva Szómód határában, ha szerencsénk van megnézhetjük az Íriszkertet. A védett, ritka, rövid szárú apró nőszirom mintegy 1000 négyzetméterre kiterjedő termőhelye, a falu határában található, amely április-májusban tarkán pompázik.

 

Innen enyhe emelkedőn tekerve érünk Dunaszentmiklósra ahol löszbe vájt lyukpincéket találunk, majd kisvártatva a Melegeshegy tetején található Hilltop Borhotel és Étteremhez érkezünk, ahonnan lenyűgöző dunai panoráma tárul elénk.

 

Frissítjük magunkat, majd folytatjuk túránkat a Duna felé. 2km gurulás után érünk Neszmély határába. A főútra kikanyarodva rövidesen megérkezünk a Neszmélyi Hajó Skanzenhez, ahol megnézhetjük az 150 éves Zoltán (fedélzetén hajótörténeti kiállítással), vagy a 60 éves Neszmély (ma is működő gőzgépével) gőzhajókat, illetve az utolsó gőz meghajtású hadihajónkat, a Lajta Monitort.

 

A Skanzenben tett látogatásunk után következő megállónk, ebédünk helyszíne egy kis Duna parti étterem lesz. Az asztaloktól felállva folytatjuk utunkat a 10-es úton Süttőre. Ezen a 8km-es szakaszon kísérőkocsink fokozottan ügyel majd csoportunk biztonságára.

 

Süttőn megnézzük a 400-420 éves 4 törzsű, 16m magas, nagy levelű Rákóczi-hársat, majd ráfordulunk a Tardosi útra.

Enyhe emelkedésű útunk bevezet bennünket a Gerecsei Tájvédelmi Körzetbe. Útközben elhaladunk a magánkézben lévő Reviczky kúria és kápolna mellett is. Mai szakaszunk egyik legszebb útvonalán a Bikol patak medrével párhuzamosan futó, gyér forgalmú közúton kerekezünk szinte végig, erdőben. A Malomvölgyi-tó melletti büfénél állunk meg egy rövid frissítőre, majd rövidesen beérkezünk Tardosra.

 

A települést elhagyva utunk folytatásaként a Gorba-tetőt (505m) megkerülve lejtmenetbe kezdünk. De micsoda lejtmenet! 10km gurulás vár ránk enyhén kanyargós, jó minőségű aszfalton Agostyánig, kellemes erdei úton, majd a települést elhagyva lassan beérünk Tatára.

 

A város fejlett kerékpáros úthálózatán érünk vissza az Öreg-tó partján álló Tatai várhoz. Itt egy vezetett vár látogatáson vehetünk részt, vagy körbe tekerhetjük a tavat, megpihenhetünk a 2014 év fája a Tatai Nagy Platán árnyékában, vagy beülhetünk a teraszos éttermek egyikébe egy kávéra….

 

Szállásunkra visszaérve elfoglaljuk szobáinkat, majd az est további részét pihenéssel tölthetjük.

 

A hotel wellness részlegében vár bennünket az uszoda, pezsgőfürdő, szaunák: gőz, aroma, infra, finn.

 

A hotel éttermében találkozik újra csapatunk a vacsoránál.

 

 

Túra táv: kb. 56km

 

          

 

        

 

       

 

Vasárnap

 

Reggelink elfogyasztása után időben indulunk második napi szakazunkra, hisz a mai nap ugyan kevesebb szintkülönbséggel, de több km vár csapatunkra mint tegnap.

 

A szállásunkról az Által-ér mellett épített kiváló minőségű kerékpárúton tekerünk egészen Tatbányáig. Itt a város kerékpárútjain haladva érünk ki a Tarjáni útra. Kisebb emelkedő után gurulva érkezünk Tarjánban. Ha nem túl korán érkezünk, akkor a település hamisítatlan bajor hangulatú éttermében az Öreg Favágó Kocsmájánál pihenünk meg. Hatféle eredeti német csapoltsör kínálatából minden bizonnyal tudjuk „biztosítani” a folyadékpótlásunkat.

 

Tarján határában kezdődik a Pannónia Szíve turisztikai régió első nagy beruházása, az Etyeki Gasztro sétány első lépése a Tarján-Etyek közt épült 40km-es új kerékpárút! Teljes hosszát végig tekerjük a 2017 októberében átadott kerékpárútnak, mely túránk mai szakaszának leginkább kerékpározható része. Csabdi településen át a Szent László-patak mentén a Mányi-halastó mellett elgurulva kellemes környezetben érünk Bicskére. A város előtt a Csabdi-halastónál állunk meg rövid időre, majd Háromrózsa és Botpuszta érintésével érünk be Etyek határába.

 

Az Újhegyi-dűlő pincesora az Etyeki Gasztrosétány részeként várja az ide látogató turistákat.

 

A hegyes-völgyes borvidék lenyűgöző szépsége, a több mint 150 éves pincék és a hamisíthatatlan nyugodt, csendes vidéki hangulat kellemes időtöltést, ideális kirándulási lehetőséget kínál.

Az Etyeki Borút borvidékünk szolgáltatóinak: borászatainak, helyi termék előállítóinak, kézműveseinek, szállásadó- és vendéglátóhelyeinek összefogásával jött létre. Fedezze fel a Borutat, a Körpince-, a Kecskegödör-, a Sóskúti út pincesorait, az Öreghegy és az Újhegy présházait, valamint a gyönyörű szőlőhegyeket! Élvezze borvidékünk finom borait, pálinkáit, borpárlatait, pezsgőit! Ízlelje meg a valódi gasztronómiai élményt nyújtó sokszínű, egyedi és falusias ételeket, házi sajtokat, sonkákat, szörpöket, csokoládékat. Válogasson a kézműves helyi termékek között. Térjen be a budafoki Törley pezsgő történetét bemutató kiállításra és kóstolja meg híres pezsgőit. Pillantson bele a filmkészítés varázslatos világába, tekintse meg az etyeki Korda Filmpark kiállítását, a filmstúdió világhírű díszleteit.                                                                                                                                                                                                                       (etyekiborut.hu)

 

A borúton található Rókusfalvy Birtokon autentikus környezetben, 4 boros borkóstolón veszünk részt, friss házi pogácsával, sajt-sonka kóstolótállal. Betekinthetünk boraik életébe, illetve közelebbről is megismerjük a pincészetük mindennapjait, valamint a borvidék múltját, jelenét és jövőjét.

 

Etyeket elhagyva alsóbbrendű közúton tekerve 200 éves platánsor ölelésében érünk Alcsútdobozra, mely a település táblától indulva 3km hosszan kíséri utunkat. Következő megállónk a felcsúti Pancho Aréna. Itt (előre egyeztetve a túrán részvevőkkel) ha szeretnénk, egy rövid látogatást tehetünk a stadionban.

 

Pihenőnk után Szár-Szárliget felé folytatjuk utunkat, majd hamarosan visszaérkezünk Tatabányára. Innen a már reggel megismert I. osztályú kerékpárúton kerekezünk az Által-ér mellett a Tatai Öreg-tó partjáig, majd a Hotel Gottwaldhoz.

 

Szállásunkra visszaérve frissítjük magunkat, majd búcsút intünk a Tata Öreg-tónak ahonnan indulva két nap alatt jártuk be a Gerecsei Tájvédelmi körzet útjait és Pannónia Szíve turisztikai régiót.

 

 

Túra táv: 105km

 

      

 

      

 

 

Utazás

·       Egyénileg, Kaposvárról a saját kerékpárok szállítása biztosított

·       Egyéni utazáshoz segítség a ZSOTA FÓRUM

Indulás és érkezés

·       Indulás: Tata

·       Érkezés: Tata

Létszám

·       Létszám: 30-40 fő

Részvételi díj

·    23.500.- ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

·       Szervezést, túravezetést

·       Szállást egy éjszaka hotel**** két ágyas szobákban, félpanziós ellátással

·       Hotelben a wellness használatot

·       Saját kerékpárok szállítását Kaposvárról

·       Csomagtranszfert, autó- kíséretet a túrák ideje alatt

·       Szervízt (anyagköltség nélkül), tartalék kerékpár biztosítását

·       Korlátlan ásványvíz fogyasztást a túra ideje alatt

A részvételi díj nem tartalmazza

·       Reggelin, vacsorán kívüli étkezéseket

·       Belépőket (fakultatív)

·       Borkóstolót (fakultatív)

·       Személyes költségek (poggyász- és baleset biztosítás)

·       Útlemondási biztosítás

·       Ha szereted a kényelmet, lehetőség van péntek esti érkezésre a hotelbe. Péntek esti plusz éjszaka két ágyas szobában 12.100ft/fő Ellátás: reggeli. Kérünk jelezd szándékodat jelentkezéskor a megjegyzés rovatban.

Jelentkezéskor fizetendő

·      10.000.- ft/fő

·       A részvételi díjból fennmaradó rész a túra kezdete előtt 30 nappal fizetendő.

Jelentkezés menete, pozíció szám

·       A túra, utazás előlegét a jelentkezést követő egy munkanapon belül kérjük utalással, vagy befizetéssel a részünkre eljuttatni

·       Utaláskor kérjük a közlemény rovatban feltüntetni a túrázók nevét és az alábbi pozíció számot

·       Pozíció szám: 20180512-Tata

·       Amennyiben a jelentkezés utáni munkanapon az előleg nem érkezik be, a jelentkezést töröljük.

A jelentkezés, módosítása, lemondás feltételei

Lemondási feltételek %-os aránya a túra indulási időpontjától számítva:

·       60 – 36. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 10%-a

·       35 – 21. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 40%-a

·       20 – 11. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 75%-a

·       10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a.

·       Egy másik útra, túrára átjelentkezés lemondásnak minősül.

Szállás

·       Négy csillagos hotel, két ágyas, saját fürdős szobákban, wellness használattal

Ellátás, étkezés

·       Svédasztalos reggeli, háromfogásos menüválasztásos vacsora

Helyszínen fizetendő

·       Belépők fakultatív: Tatai-vár 650ft/fő, Pancho Arena 500ft/fő (csoportos árak)

·       4 boros borkóstoló fakultatív: (egyeztetés alatt)

Egyéb  fontos információk

·       Várható érkezés vasárnap Tatára: 17 óra

·    A túra ideje alatt kísérő kocsink végig a csoport közelében halad, a szükséges napi csomagjainkkal, szervizbiztosítással, tartalék kerékpárral. Aki esetleg elfárad a kerékpározás során, a kísérő kocsiban megpihenhet, sőt, ha egy-egy napi kerékpáros szakaszt ki szeretne hagyni, a kocsival (korlátozott létszámban) a csoporttal tud így is tartani.

Egészségügy

·    A túra részvételi feltétele az általánosan jó egészségi állapot. Nem ajánlott olyan ismert betegség vagy sérülése tudatában jelentkezni, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételt. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A Bike Holidays Utazási Iroda és túravezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be.

Javasolt kerékpár a túrára

·       A túrára különösen trekking kerékpár javasolt, de országúti, mtb kerékpárral is teljesíthető

·       Kerékpártúránk aszfaltos közúton és kerékpárúton halad

·       Amennyiben nincs saját kerékpárod, bérelni is tudsz tőlünk: KERÉKPÁR BÉRLÉS

Minimum létszám

·   Minimum létszám: 30 fő. Amennyiben a létszámunk a túra indulása előtt 25 nappal nem éri el a minimum létszámot utazási irodánk lemondhatja a programot. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy más programra (foglaltságtól függően) beszámítható.

Program változtatás joga

·       Túránk során előre nem tervezhetően a program jellegéből adódóan az időjárási viszonyokra tekintettel – viharos szél, rendkívüli lehűlés, erős esőzés, rossz látási viszonyok- a programban változtatásra kényszerülhetünk. Ez járhat a túraprogramok (több napos túrák esetén túranapok) sorrendjének felcserélésével, vagy azok törlésével. Minden esetben igyekszünk az előre nem látható változásokra olyan programot megvalósítani, ami leginkább megfelel a kialakult helyzet „enyhítésére”.

Biztosítás

·        Kényelmesen online itt: Colonnade utasbiztosítás

 

 

További infó: +3630 206 2574

JELENTKEZÉS (a szabad helyek száma: 2)

Jelentkezési adatok


Számlázási adatok


 • Átutalás
  Készpénz

  Banki adatok:
  Bike Holidays Turisztikai Bt.
  UniCredit Bank
  10918001-00000093-13530002

  Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki és kizárólag a túrára való jelentkezéskor használjuk.

  Kijelentem, hogy a túra részleteit megismertem, a túra és a fizetés feltételeit elfogadom.

Indulópont:

Tata* Az általános Utazási szerződést elolvastam, annak feltételeit elfogadom.   Utazási szerződés letöltése ...