ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2018. Május - Pünkösdi Hétvégén Ausztria Ékszerdoboza az Ezerarcú Tóvidék Salzkammergut

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Pünkösdi Hétvégén Ausztria Ékszerdoboza az

Ezerarcú Tóvidék Salzkammergut és környéke

Időpont: 2018. május 19-21. (szombat-vasárnap-hétfő)

Kerékpározz velünk Ausztria egyik legszebb tájegységében a Salzkammergut régióban! Kristálytiszta, ivóvíz tisztaságú tavak, zöldellő erdők, felettünk tornyosuló helyenként havas sziklacsúcsok, csodás élmények várnak ránk három napos túránk során…

Túránkat ajánljuk azoknak, akik szeretnek kerékpározni és három aktív napot szeretnének eltölteni Európa egyik legszebb kerékpáros útvonalán, a pünkösdi hosszúhétvégén.

Programunk:

Szombat

 

Egyéni utazással érkezés Bad Ischl-be, ahonnan kerékpárjainkkal csillagtúra szerűen járjuk be három nap alatt a környező tóvidéket. Szállásunkon átöltözünk, kerékpárjainkat átnézzük, és indulunk is első napi kerékpártúránkra 12 órakor.

 

A települést elhagyva a Traun folyó partja, erdő szélén kanyargó, árnyékot adó fák alatt haladunk kerékpárúton Hallstatt felé. Kis pihenőt tartunk Bad Goisernben. Utunkat folytatva hamarosan elérjük a tó északi csücskét. Innen utunk közvetlen a hegyek közé ékelődött tavacska partján vezet Hallstatt-ig.

 

Amikor először meglátod az égbe törő hegycsúcsok között elterülő, a hegyoldalra felkapaszkodó városkát, a lélegzeted is eláll a látványtól. J Megérti az ember, hogy miért is lett a Világörökség része a település.

 

Hallstatt, felső –ausztriai barokk kisváros az Alpokban, a Hallstatti-tó partján. Itt található a világ legrégebbi 7000 éve működő sóbányája. Lakosainak száma 1000 fő, ami a hely szűke miatt lényegében évek óta nem is változik. Különleges ékszere a festői természeti környezetén kívül a kis gótikus templom az 1300-as évekből. A helyszűkével küzdő kisváros különös és egyben bizarr nevezetessége a templom kertjében található teraszos temető, melyben a halottak maradványait 10 évente kiássák, majd koponyájukat kifehérítik. A templom melletti sziklafalba vájt Csontház így őrzi a megboldogult földi maradványait. A városka a szikla lábához, egymásra épült házak csodálatos sorából áll, a városlakók a már említett helyszűke miatt, a ház falához gyümölcsfákat ültettek és felfuttatták azokat a falon. A szűk utcácskák miatt a városkából teljesen kitiltották az autókat.

 

Hosszabb pihenőnk után délután folytatjuk kerékpártúránkat a tó megkerülésével. Bad Ischl-be vezető visszautunk most a Traun folyó másik partján halad. A településre érve elkerekezünk a híres Kaiser villa előtt, mely Ferenc József nyári rezidenciája volt egykor, majd megérkezünk szállásunkra. A nap hátralévő részében felfedezhetjük a város nevezetességeit, kellemes sétát tehetünk a Traun folyó partján, illetve vacsora után megkóstolhatjuk a városról elnevezett süteményt.

 

Bad Ischl Salzkammergut szívében fekvő igazi klimatikus, biedermaier hangulatú kisváros. Világszerte ismert üdülőhely, főként az igen hatásos sós, kénes, lúgos gyógyfürdőiről. Bad Ischl 60 évig volt Fernc József nyári rezidenciája, ahol életében először találkozott Sissivel, akit később feleségül vett. A híres Kaiser villa, melyet Zsófia hercegnő építtetett Ferenc József és Sissi számára nászajándéknak, ma is látogatható. Bad Ischl és egyedülálló sós-kénes iszapfürdője Zsófia főhercegnének, Ferenc József anyjának köszönhetően vált ismerté. Zsófia főhercegné ugyanis meg volt győződve róla, hogy terméketlensége a Bad Ischl-ben töltött gyógyüdülésnek köszönhetően lett a múlté. Az úgynevezett „sóhercegeket” - Ferenc Józsefet, Ferdinánd Miksát és Károly Lajost - több vetélést követően hozta világra.

 

 

A városka másik híressége az itt feltalált sütemény, az ISLER.

 

A közhiedelem szerint először I. Ferenc József tiszteletére készítették a ma is működő Zauner Cukrászdában (Zauner Konditorei) 1849-ben. A süteményt valóban itt találták fel, de több mint 100 évvel később: egy Richard Kurth nevű cukrász alkotta meg az 1950-es években. Eredetileg rumos csokoládékrémmel készült. Manapság is nagy keletje van a ribizli- vagy baracklekvárral megtöltött süteménynek. A Zauner Cukrászdában napjainkban kétféleképpen készítik az islert: csokoládéval leöntve és töltve vagy lekvárral töltve és kávés krémmel leöntve. Nagyon finom!!!

 

Túra táv: 55km

 

            

 

          

 

Vasárnap

 

Reggeli után 9 órakor indulunk kerékpártúránk második szakaszára. Bad Ischl-t elhagyva ma is a Traun folyó mentén kezdjük utunkat, de most ellenkező irányba az Attersee tó felé fordítjuk kerékpárjainkat. A várost elhagyva 6,5 km haladunk a folyó mellet, majd elkanyarodunk Weißenbach irányába. Az elágazó után hűvös erdős részhez érkezünk, ahol kanyarogva kezd emelkedni utunk a folyót elhagyva. 4-5 km megtétele után a dombon felérve kezdődik a tóhoz levezető útszakaszunk, mely végén megpillantjuk Ausztria legnagyobb tavát az Atterseet.

 

Attersee (más néven Kammersee) Ausztria legnagyobb tava (ugyan a Boden-tó és a Fertő-tó nagyobb, de azok csak részben fekszenek az ország területén). Atterseet az itt uralkodó úgynevezett "rózsaszél" következtében a vitorlázók egyik legkedveltebb tavaként tartják számon. Az Attersee kristálytiszta vize -20 méterig le lehet látni benne - a víz minőségét tekintve valóságos eldorádó az édesvízi búvárok számára. Kammer-Schörfling, egyik földnyelven, amely a tóba nyúlik vízivárat építettek, amely a hajdani Khevenhüller grófok kastélya volt.

 

A tóhoz érve északnak vesszük az irányt és több megállóval (gyönyörű panorámája van a tó túloldalán lévő hegyeknek) érünk Kammer településre, ahol mai ebédidőnket töltjük. Ebéd után az Ager folyó hídján átkelve folytatjuk utunkat déli irányba. A tó partján kerekezve nem tudjuk levenni szemünket a kristálytiszta vízről, a körülötte magasodó hegyek zöld fenyveseiről, kopár sziklacsúcsairól. A tó körbetekerése után csoportunk két lehetőség közül választhat. Akinek a mai napon az idáig tekert 62 km elégnek bizonyul beszállhat kísérő buszunkba, ami visszaviszi szállásunkra. Akinek még kedve és kitartása van, az tovább folytatva a túrát a csoporttal érkezik vissza Bad Ischl-be. (+19km)

 

A nap hátralévő részét pihenéssel, városnézéssel tölthetjük. Szállásunk 10 perc sétára van a városközponttól.

 

Túra táv: 67km, vagy 86km

 

           

 

Hétfő

 

Túránk harmadik napján reggeli után 9 órakor kelünk útra. Bad Ischl-t elhagyva ismét az Attersee felé kezdjük túránkat. A már ismert emelkedőn átkelve érünk a tóhoz, ahol ma a másik irányba indulunk. A tó déli oldalán haladunk nyugati irányba.

A Seeach folyó mentén 3km kerékpározás után érünk a csodálatos Mondsee partjára. A tó mentén kerékpározunk Scharfling irányába. Itt többször érdemes lesz kisebb pihenőket beiktatnunk a panoráma lenyűgöző lesz!

A Mondsee-t elhagyva utunk következő szakaszán a második dombunkon fogunk feltekerni. Az emelkedő után gurulás közben pillantjuk meg mai tekerésünk harmadik tavát a Wolfgangseet. A tó panorámája lenyűgöző! A partra érve kipihenjük fáradalmainkat, majd sík terepen tekerünk tovább. Strobl település a tó keleti partján található elbűvölő kisváros, itt töltjük mai útvonalunk hosszabb pihenőjét ahol ebédelni is fogunk. A hátralévő 15 km-t könnyed tempóban tekerjük Bad Ischl-ig.

 

Túra táv: 64km

Bad Ischl-be visszaérkezve a szálláson frissítjük magunkat és itt ér véget három napos pünkösdi kerékpártúránk.

Feltöltődve élményekkel indulunk haza Magyarországra.

 

         

 

    

 

Utazás

·       Utazás egyénileg, kerékpárok szállítása Kaposvárról megoldott 

·       Egyéni utazáshoz segítség a ZSOTA FÓRUM

Indulás és érkezés

·       Indulás: Bad Ischl, Ausztria

·       Érkezés: Bad Ischl, Ausztria

Létszám

·       Létszám: 16-28fő

Részvételi díj

·    49.500.- ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

·       Szervezést, túravezetést

·       Szállást pünkösdi hétvégén két éjszaka Hotel*** 2 személyes szobákban, reggelis ellátással

·       Kerékpárok szállítása Kaposvárról

·       Csomagtranszfert, autó- kíséretet a túrák ideje alatt

·       Szervízt (anyagköltség nélkül), tartalék kerékpár biztosítását

·       Ásványvíz biztosítását a kerékpáros programok ideje alatt

A részvételi díj nem tartalmazza

·       Utazást

·       Reggelin kívüli étkezéseket

·       Belépőket

·       Személyes költségek (poggyász- és baleset biztosítás)

·       Útlemondási biztosítás

·     Ha szereted a kénylemet lehetőség van péntek esti érkezésre a hotelbe. Péntek esti plusz éjszaka 47€/fő áron (reggelivel). Kérünk, jelezd szándékodat jelentkezéskor a megjegyzés rovatban.

Jelentkezéskor fizetendő

·      20.000.- ft/fő

·       A részvételi díjból fennmaradó rész a túra kezdete előtt 30 nappal fizetendő.

Jelentkezés menete, pozíció szám

·       A túra, utazás előlegét a jelentkezést követő egy munkanapon belül kérjük utalással, vagy befizetéssel a részünkre eljuttatni

·       Utaláskor kérjük a közlemény rovatban feltüntetni a túrázók nevét és az alábbi pozíció számot

·       Pozíció szám: 20180519-Pünkösd

·       Amennyiben a jelentkezés utáni munkanapon az előleg nem érkezik be, a jelentkezést töröljük.

A jelentkezés, módosítása, lemondás feltételei

Lemondási feltételek %-os aránya a túra indulási időpontjától számítva:

·       60 – 36. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 10%-a

·       35 – 21. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 40%-a

·       20 – 11. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 75%-a

·       10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a.

·       Egy másik útra, túrára átjelentkezés lemondásnak minősül.

Szállásunk

·       Három csillagos hotel, két ágyas szobákkal

Ellátás, étkezés

·       Reggeli (Büféreggeli)

·       Szállásunk közelében hangulatos Osztrák kis éttermek találhatóak

Helyszínen fizetendő

·       Belépők (Fakultatív)

·       Gépkocsi parkolás

Egyéb információk

·       Várható vissza érkezés hétfő Bad Ischl: 15-16 óra.

·     A túra ideje alatt kísérő kocsink végig a csoport közelében halad, a szükséges napi csomagjainkkal, szervizbiztosítással, tartalék kerékpárral. Aki esetleg elfárad a kerékpározás során, a kísérő kocsiban megpihenhet, sőt, ha egy-egy napi kerékpáros szakaszt ki szeretne hagyni, a kocsival (korlátozott létszámban) a csoporttal tud így is tartani.

Útiokmányok, konzuli tájékoztató

·       Magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvány, vagy útlevél birtokában léphetnek be Szlovénia területére.

·       Konzuli szolgálat tájékoztatása Ausztria

Egészségügy

·      A túra részvételi feltétele az általánosan jó egészségi állapot. Nem ajánlott olyan ismert betegség vagy sérülése tudatában jelentkezni, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételt. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A Bike Holidays Utazási Iroda és túravezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be.

·       Biztonságunk növelése érdekében célszerű kiváltani az OEP-nél az Európai Biztosítási Kártyát

Javasolt kerékpár a túrára

·       A túrára trekking kerékpár javasolt, de országúti, mtb kerékpárral is teljesíthető

·       Kerékpártúránk végig aszfaltos úton halad

·       Amennyiben nincs saját kerékpárod, bérelni is tudsz tőlünk: KERÉKPÁR BÉRLÉS

Minimum létszám

·   Minimum létszám: 16 fő. Amennyiben a létszámunk a túra indulása előtt 25 nappal nem éri el a minimum létszámot utazási irodánk lemondhatja a programot. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy más programra (foglaltságtól függően) beszámítható.

Program változtatás joga

·     Túránk során előre nem tervezhetően a program jellegéből adódóan az időjárási viszonyokra tekintettel – viharos szél, rendkívüli lehűlés, erős esőzés, rossz látási viszonyok- a programban változtatásra kényszerülhetünk. Ez járhat a túraprogramok (több napos túrák esetén túranapok) sorrendjének felcserélésével, vagy azok törlésével. Minden esetben igyekszünk az előre nem látható változásokra olyan programot megvalósítani, ami leginkább megfelel a kialakult helyzet „enyhítésére”.

Biztosítás

·        Kényelmesen online itt: Colonnade utasbiztosítás

  

 

További infó: +3630 206 2574

Jelentkezés lezárva, nincs már szabad hely, a várólistára jelentkezéshez írjon levelet az info@zsotakerekpartura.hu címre.