ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2018. Június - Garda-tó Kerékpártúra Velence és Verona Városnézéssel

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Garda-tó Kerékpártúra, Velence és Verona Városnézéssel

Időpont: 2018. június 06-10. (szerda-vasárnap)

 

Programunk:

 

Szerda

 

Kora reggeli órában indulunk kisbuszainkkal Kaposvárról. Magyarországot elhagyva folyamatos utazással igény szerinti megállásokkal kora délutáni órában érkezünk Velencébe. Itt szabadprogram keretében rövid felfedező útra indulunk. „Rapid” velencei tartózkodásunk alatt megnézhetjük:

 

      ·       Canal Grande

      ·       Santa Maria della salute templom

      ·       Szent Márk székesegyház

      ·       Szent Márk tér

      ·       Dózse-palota – Palazzo Ducale

      ·       Sóhajok hídja – Ponte dei Sospiri

 

Velencei sétánk után folytatjuk utunkat a Garda-tóhoz. Kora esti órákban érünk a tó legnagyobb településére, a déli partján található Desenzano del Gardaba. Elfoglaljuk szállásunkat, majd az este további részében szabadprogram keretében fedezzük fel a város hangulatos tereit, sikátoros utcáit, akár kerékpárjainkra pattanva.

 

Megnézhetjük a várat, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. A város főterén a Piazza Malvezzin hangulatos éttermek várnak bennünket. Vacsora után sétát tehetünk a kikötőhöz (Ponto vecchio), megnézhetjük a S. Maria Maddalena Dómot.

 

    

 

    

 

Csütörtök

 

Reggelink elfogyasztása után kerékpárra szállunk és elindulunk a tó északi csücske felé. A tavat az óramutató járásának megfelelően kerüljük körbe. 23km kerekezést követően Saló városának romantikus vízparti sétányán állunk meg rövid pihenőre.

 

Újabb 15km kerekezés következik, mely során Toscolano Maderno vízparti kerékpárútján gyönyörködhetünk a tóban, majd hamarosan beérünk Gargnanoba, ahol ebédidőnket töltjük. A városkát elhagyva rövidesen újra a főútra érünk, innen kezdődnek a keleti partra jellemző alagutas szakaszok, ahol már láthatóak a tervezett sziklafalra építendő kerékpárút előkészületei! Nem kizárt, hogy nyári utunkra már csodás panoráma kerékpárúton kerülhetjük ki az alagutak egy részét. 18km kerékpározás után érünk Limone Sul Gardaba. Kávézás a vízparti corson, majd folytatjuk utunkat a Riva del Garda felé. 

 

Késő délutáni órákban érkezünk a Garda-tó második legnagyobb településére Riva del Gardába. A tó északi felének központi települése, hegyek lábánál, csodálatos természeti környezetben helyezkedik el. Nevezetessége a Piazza Ill Novembrén található Torra Apponale. Az óratorony 34 méter magas, 167 lépcsőt leküzdve érünk a tetejére, ahonnan a Garda-tó tárul elénk.

 

Innen még 5 km kerékpározás vár ránk kerékpárúton és megérkezünk Riva del Gardától keletre található Torbole településre ahol két éjszakát fogunk eltölteni. A település igazi szörfparadicsom. Szobáinkat elfoglalva vacsorázhatunk a hotelben, vagy kellemes sétával akár a vízparti sétány hangulatos éttermeit is felfedezhetjük.

 

Túra táv: 75km

 

            

 

Péntek

 

Reggeli után buszokba szállunk és egy rövidke utazást követően Molina di Ledro településre a Ledró-tó partjára érünk. Trentino tartomány legszebb tavaként is emlegetett kristálytiszta vízű tó mellől indul mai kerékpáros kalandunk. Kerékpárjainkkal először megkerüljük a tavat (kb. 10km), majd elindulunk a Garda-tó felé.

 

Prédi Ledro települést elhagyva vadregényes murvás kerékpárúton folytatjuk utunkat, lejtmenetben. Hegyipatak mentén, fák ölelésében, kanyargós úton gurulunk lefelé, majd egyszer csak a fák takarásából elénk tárul a Garda-tó fantasztikus panorámája. Szerpentines szakaszunk során a tavat és az azt körül ölelő hegyeket csodálva érünk a Ponale út kezdetén található büféhez, ahol jó idő esetén, a teraszon kávézva töltjük pihenőnket. Innen kerekezünk tovább a (épp túrabejárásunk alatt) felújított, csodálatos Ponale panoráma úton, mely végig a tó felett magasodó sziklafal mentén halad enyhe lejtéssel egészen Riva del Gardáig. Az elénk táruló panoráma miatt többször meg fogunk majd állni, a fényképezőt ne hagyd a szálláson!

 

Riva del Gardába érve az óratoronynál tartunk újabb rövid szünetet, majd a város utcáin folytatjuk utunkat elkanyarodva a tó partjától, ezúttal már emelkedőnek felfelé.    Majd 4km tekerést követően érünk a Varonében található Parco Grotta Cascata Varone, azaz a Varonei Barlang és Vízesés Parkhoz.

 

A Garda-tó legészakibb csücskétől alig 4km-re található egyedülálló természeti jelenséghez a Varone-vízeséshez érkezünk. A különleges vízesés, melyet a Tenno-tóból eredő Magnone patak táplál, egy sziklakürtő hasadékból zúdul alá 98 méter magasságból az Alsó-barlangba (Grotta Inferiore). A hatalmas páratartalom miatt esőkabát legyen nálunk, különben teljesen átnedvesedik a ruházatunk.

 

A vízesést követően a Felső-barlangig 115 lépcső vezet fel: útközben csodálatosan gazdag a botanikus kert vegetációja, köszönhető a vízesés sajátos mikroklímájának. Temérdek különleges növény virágzásában gyönyörködve sétálhatunk a parkban, melyek ritkán láthatók együtt (mediterrán növények magashegyi növényekkel együtt). Élvezhetjük a pálmák, jukkák, ciprusok, leanderek, hortenziák, olajfák szépségét. Legszebb a mályvafélék családjába tartozó, s főleg a trópusokon honos hibiszkusz fénylő-zöld levele és égőpiros virága, amit leginkább teában ismerünk.

 

A parkban töltött pihenőnk után közúton kerekezünk tovább Tirol Nizzajanak is nevezett Arco városáig. Gyakorlatilag itt egybeépült településeken át Varone, Ceole érünk Arcoba.  A Sarca folyó völgyében fekvő elegáns település sziklaszirten magasodó vára már messziről látható. Az óváros zegzugos utcácskái, kapui közül bukkan elő kis főtere a városházával és a Santa Maria Katolikus templommal. Itt parkolunk le kerékpárjainkkal. Innen gyalogosan kapaszkodhatunk fel a várhoz, vagy választhatjuk a pihenést a hangulatos étterem egyikében egy-két Aperol Spritz „társaságában”.

 

A főtérről indulva néhány utcácska után érünk a Sarca folyó partjához, ahonnan kiépített csodálatos kerékpárúton tekerünk a 7km-re lévő Torboléig, szállásunkig.

 

Frissítjük magunkat, majd könnyed séta a Garda-tó partján, várnak bennünket a a hangulatos víz parti éttermek, kávézók…

 

Torboléban írta Goethe: „Mily nagyon kívántam barátaimat magam mellé, ha csak egyetlen percre is, hogy ők is örvendhessenek ama látványnak, mely szemem elé tárul”.

 

Túra táv: 38km

 

            

Fotó: Nagy István

 

Szombat

 

Reggelink elfogyasztása után, elhagyjuk szállásunkat és folytatjuk tó kerülő kerékpártúránkat a keleti parton.

 

Torbolét elhagyva 8km kerekezés után érünk Navanera, ahonnan Malcesineig vízparti kerékpárúton tekerünk.

 

A Garda-tó partján elnyúló település emblematikus jelképe a Scaligero-kastély és a Palazzo dei Capitani. A település különlegessége, hogy innen indul az az üvegkabinos felvonó, ami a Monte Baldo 1700m magas hegygerincére „repít” bennünket. Lélegzetelállító panorámával tárul elénk a mészkő hegyek közé ékelődött Garda-tó és környezete.

 

A „csúcstámadást” (felvonóval) követően folytatjuk utunkat Garda-tó partján. A települések közt közúton haladva, a lakott területeken többnyire kerékpárúton tekerünk. Garda településen töltjük mai ebédidőnket, majd Laziséig kerékpárúton folytatjuk utunkat. Gardaland mellett elhaladva érünk Peschiera del Garda falaihoz. A szigeten található 16. sz. erődítmény felefedezése után egy pohárka helyi Lugana fehérbort is megkóstolhatunk, mielőtt tovább indul csoportunk Sirmioneba.

 

Sirmione az egyik legnépszerűbb turistaközpont a Garda-tónál. A félsziget végén fekvő település jelképe a Scaligeri vár, melyet a tó vize ölel körül.

 

Innen még 10km kerekezés vár csoportunkra és megérkezünk szállásunkra, ahol az első éjszakánkat töltöttük.

  

Túra táv: 75km

 

Szállásunk elfoglalása után érdemes utolsó esténken egy vízparti étterem teraszán tölteni vacsoraidőnket, vagy a város eddig nem látott nevezetességeit felfedezni.

 

          

 Fotó: Nagy István

 

Vasárnap:

 

Reggelink elfogyasztása után buszba szállunk és a közeli Verona városát felkeresve hazafelé utunkon „rapid” városnézés keretében megnézhetjük:

 

      ·       Aréna – A világ 3. legnagyobb amfiteátruma.

      ·       Júlia háza (erkélye), szobra

      ·       Piazza dei Signori - Közepén Dante szobrával, körülötte mesés 14-15. sz. palotákkal

      ·       Piazza Brá – Verona legnagyobb tere

      ·       Duomo – Veronai katedrális

 

Közvetlen ebéd után csoportunk elindul Magyarországra. Folyamatos utazással érkezés a késő esti órákban Kaposvárra.

 

      

 

Utazás

·       Klimatizált, kényelmes kisbuszokkal

Indulás és érkezés

·       Indulás: Kaposvár

·       Érkezés: Kaposvár

Létszám

·       Létszám: 16-24 fő

Részvételi díj

·    130.000.- ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

·       Szervezést, túravezetést

·       Utazást

·       Szállást négy éjszaka hotel*** két ágyas szobákban, reggeli ellátással

·       Kerékpárok szállítását

·       Csomagtranszfert, autó- kíséretet a túrák ideje alatt

·       Szervízt (anyagköltség nélkül), tartalék kerékpár biztosítását

A részvételi díj nem tartalmazza

·       Reggelin kívüli étkezéseket

·       Belépőket

·       Személyes költségek (poggyász- és baleset biztosítás)

·       Útlemondási biztosítás

Jelentkezéskor fizetendő

·      55.000.- ft/fő

·       A részvételi díjból fennmaradó rész a túra kezdete előtt 30 nappal fizetendő.

Jelentkezés menete, pozíció szám

·       A túra, utazás előlegét a jelentkezést követő egy munkanapon belül kérjük utalással, vagy befizetéssel a részünkre eljuttatni

·       Utaláskor kérjük a közlemény rovatban feltüntetni a túrázók nevét és az alábbi pozíció számot

·       Pozíció szám: 20180606-Garda

·       Amennyiben a jelentkezés utáni munkanapon az előleg nem érkezik be, a jelentkezést töröljük.

A jelentkezés, módosítása, lemondás feltételei

Lemondási feltételek %-os aránya a túra indulási időpontjától számítva:

·       60 – 36. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 10%-a

·       35 – 21. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 40%-a

·       20 – 11. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 75%-a

·       10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a.

·       Egy másik útra, túrára átjelentkezés lemondásnak minősül.

Szállásaink

·       Három, négy csillagos hotelek két ágyas, saját fürdős szobákban

Ellátás, étkezés

·       Svédasztalos reggeli

Helyszínen fizetendő

·       Varone vízesés 6€/fő, csoportos 4,5€/fő (fakultatív)

·       Arco vára 3,5€/fő (fakultatív)

·       Malcesine felvonó 15€/fő (fakultatív)

·       Verona, Júlia háza 6€/fő (fakultatív)

·       Az árak tájékoztató jellegűek, változásukért felelősséget az utazási iroda nem vállal.

Egyéb  fontos információk

·       Várható érkezés vasárnap Kaposvárra késő éjszakai órákban.

·    A túra ideje alatt kísérő kocsink végig a csoport közelében halad, a szükséges napi csomagjainkkal, szervizbiztosítással, tartalék kerékpárral. Aki esetleg elfárad a kerékpározás során, a kísérő kocsiban megpihenhet, sőt, ha egy-egy napi kerékpáros szakaszt ki szeretne hagyni, a kocsival (korlátozott létszámban) a csoporttal tud így is tartani.

·       Kötelező tartozék a kerékpárokra a jól működő első és hátsó világító berendezés.

Útiokmányok, konzuli tájékoztató

·   Magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvány (kivéve: régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány), vagy útlevél birtokában léphetnek be Olaszország területére.

·       Konzuli szolgálat tájékoztatása Olaszország

Egészségügy

·    A túra részvételi feltétele az általánosan jó egészségi állapot. Nem ajánlott olyan ismert betegség vagy sérülése tudatában jelentkezni, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételt. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A Bike Holidays Utazási Iroda és túravezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be.

·     Biztonságuk növelése érdekében célszerű kiváltani az OEP-nél az Európai Biztosítási Kártyát

Javasolt kerékpár a túrára

·     A túrára különösen trekking kerékpár javasolt, de mtb kerékpárral is teljesíthető. Országúti kerékpár a Ponale panorámaútra nem javasolt

·     Kerékpártúránk a tó körül aszfaltos közúton és kerékpárúton, a panoráma úton, murvás burkolaton halad

·     Amennyiben nincs saját kerékpárod, bérelni is tudsz tőlünk: KERÉKPÁR BÉRLÉS

Minimum létszám

·    Minimum létszám: 16 fő. Amennyiben a létszámunk a túra indulása előtt 25 nappal nem éri el a minimum létszámot utazási irodánk lemondhatja a programot. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy más programra (foglaltságtól függően) beszámítható.

Program változtatás joga

·     Túránk során előre nem tervezhetően a program jellegéből adódóan az időjárási viszonyokra tekintettel – viharos szél, rendkívüli lehűlés, erős esőzés, rossz látási viszonyok- a programban változtatásra kényszerülhetünk. Ez járhat a túraprogramok (több napos túrák esetén túranapok) sorrendjének felcserélésével, vagy azok törlésével. Minden esetben igyekszünk az előre nem látható változásokra olyan programot megvalósítani, ami leginkább megfelel a kialakult helyzet „enyhítésére”.

Biztosítás

·      Kényelmesen online itt: Colonnade utasbiztosítás

 

További infó: +3630 206 2574

Jelentkezés lezárva, nincs már szabad hely, a várólistára jelentkezéshez írjon levelet az info@zsotakerekpartura.hu címre.