ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2018. Június - Toszkána Egy Hetes Kerékpártúra, Nyaralás

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Toszkána Egy Hetes Kerékpártúra és Nyaralás

Időpont: 2018. június 16-23. (szombat-szombat)

 

 

Olaszországi kirándulásunk alkalmával Toszkána közepébe a hullámzó dombok és kis városkák központjában található Lajaticoba utazunk. Innen indulunk napi túráinkra hol csillagtúra szerűen kerékpárjainkon, hol autóinkkal, hogy Toszkána kicsit távolabbi látnivalóit is felfedezhessük itt töltött egy hetünk alatt.

 

Az ország agroturisztikai létesítményeinek 20%-a e tartományban található. A tartomány egyik jellegzetessége hogy szinte minden dombon áll egy kisebb vagy nagyobb kőház, vagyis tanyaféle. Ezek nagy részét felújították meghagyva a rusztikus fagerendákat, kőfalakat és szépen gondozott kertjében ma már medencével várja az üdülni vágyókat. Ideális minden korosztálynak, a természet közelsége miatt igazi pihenést jelent a városnéző kerékpártúrákról visszatérőknek.

 

Lajatico:

 

Ez a tipikus kis dombon fekvő falu Toszkána szívében olyan, mint sok száz másik. Itt lesz szállásunk, nem mellesleg Andrea Boccelli szülőfaluja is egyben.

 

    

 

Programunk:

 

Szombat

 

Utazás egyénileg. Kerékpárok szállítása Budapestről és Kaposvárról megoldott.

A bringátokat mi szállítjuk, Ti csak autóba szálltok és irány Toszkána.  

Javasolt útvonal: Budapest – Maribor- Ljubljana – Velence – Padova- Ferrara – Bologna – Firenze –Lajatico

Érkezés Lajaticoba az apartman házhoz 17-19 óra közt.

Javasolt megálló Toszkánába érve még útközben Firenze előtt található lenyűgöző kisváros Fiesole.

 

A zöld, enyhe levegőjű Fiesoléból belátni egész Firenzét, de az etruszk nép hagyatéka, a római kori múzeumok is vonzóvá teszik a kisvárost. Az ókori színház lépcsőin megpihenve nézelődhetünk, vagy a belváros kis boltjait, éttermeit meglátogathatjuk.

 

Szállásunkra érve elfoglaljuk apartmanjainkat, kipakolunk és kipihenjük az út fáradalmait. Szabadprogram….

 

Vasárnap 

Firenze egész napos városnézés, hazafelé (Leonardo de Vinci szülőhelye) Vinci

Reggeli után indulunk első napi programunkra, ezúttal kerékpárjainkat még nem visszük magunkkal.

Firenze Olaszország egyik nagyvárosa, egyben Toszkána régió székhelye és kulturális központja. Az Arno-folyó két partján, annak völgyében elterülő város hosszú múltra tekint vissza. Századokon át a Medici-család uralta. 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa is volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. A „reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetik. Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. 

 

A teljesség igénye nélkül Firenze látnivalói:

-        Uffizi képtár, - Firenzei Dóm, - Piazza della Signoria, - Palazzo Vecchio, - Ponte Vecchio, - Pitti Palota, - Michelangelo tér

 

Firenze hatalmas, így csoportunk számára a városnézéshez nagy segítség lesz egy Firenzében élő helyi idegenvezető. Kingával fél napos idegenvezetése segítségével bejárhatjuk Firenze azon nevezetességeit, amiket első alkalommal itt jártunkkor vétek lenne kihagyni. Városnézésünk alatt megismerhetjük Firenze történetét, építészeti csodáit, látnivalóit.

Firenzei látogatásunk után, hazafelé menet érdemes betérnünk Vincibe.

Vinci Leonardo da Vinci szülőhelye, a kis dombon található XII. sz. várat 50 éve restaurálták. Érdemes megtekinteni a templomban található Leonardo kiállítást, ahol a mester által tervezett gépeket láthatjuk fából. A téren van kis kávézó szendvicsekkel, suvenir boltok. Itt van a Santo Stefano templom, ahol Leonardot megkeresztelték.

 

        

 

    

  

Este érkezünk vissza szállásunkra, vacsora, pihenés, medence, szabadprogram….

 

Hétfő

Lajatico- Rosignano Solvay kerékpártúra a fehér homokos tengerpartra, nap végi termelői kirándulással.

Nyaralásunk második napján ülünk kerékpárjaink nyergébe először. Apartmanunktól indulva úti célunk a Maldív szigetekre emlékeztető fehér homokos tengerpart a Spiaggia bianca, mely több alkalommal megkapta már a Bandiera Blu díjat, melyet a legszebb tengerpartoknak ítélnek minden évben.

Út közben megállunk Castelliba Marittimaban félúton egy kávézónál, ahol gyönyörködhetünk a teraszról a fantasztikus panorámában.

A tengerpartra érve pihenéssel töltjük a napot délután 15 óra után indulunk vissza szállásunk felé kocsijainkkal. (ezt úgy oldjuk meg ezen a napon, hogy a sofőröket a kisérő busszal visszavisszük délután a kocsikért, amikkel visszamegyünk a tengerpartra a többiekért)

Túra táv: kb. 42km

A mai program itt még nem ér véget. Délután 17:30 órától termelői látogatás keretében betekinthetünk három Toszkán termelő mesterségébe, illetve egy farmot is meglátogatunk.

 

Első helyszínünk egy farm látogatása lesz ahol tehén, kecske, juh, csirke, kacsa, fekete malac tartással és sajt készítéssel foglakoznak. Elmondják a sajt készítés folyamatát, kóstolni és vásárolni is lehet. A farmra érkezésünkkor Andrea Boccelli háza előtt fogunk lehaladni.

 

Innen egy borászatot látogatunk meg, ahol megnézzük a szőlőt, a pincét a hordókkal, kóstolhatunk és vásárolhatunk is. A családi vállalkozásként üzemeltetett borászatban részletesen beszélnek a szőlő művelés és a borkészítés helyi folyamatairól.

 

Befejezésül egy olaj farm látogatásunk lesz, ahol megnézzük az olajfákat, az olajprést, elmondják, hogyan működik, kóstolhatunk kenyérre csurgatott sima és ízesített olivaolajat és vásárolhatunk is. Sőt a helyi mangalicához hasonló disznóból készült szalámikat, sonkákat is vehetünk.

 

           

 

          

 

 

Este a szálláson pihenés, medence, szabadprogram….

 

Kedd

Pisa-Lucca-Pisa kerékpártúra

Ezen a napon autóinkkal indulunk a szállásunktól 45km-re lévő Pisaba. A főtér közelében található nagy parkolóban hagyjuk autóinkat, innen indulunk kerékpárral a közeli Lucca településre. Utunk a Fiume Serchio folyó közelében halad így ezen a napon végig sík terepen tekerünk Luccaig.

Lucca városát a római hatalom biztosítására alapították i.e. 180-ban !!! Erre az időre utal a város szimbóluma is a piactér ami az ókorban anfiteatrum volt. Sajnos ebből mára nem maradt semmi az eredeti kövezete 2 méter mélyen van. Az eredeti formáját a középkori házak sora és 4 bejárata jelzi ahol korábban a gladiátorok közlekedtek. A várost a XVI.-XVII. században teljesen körbevették fallal, melyen belül autóval nem igen lehet behajtani, viszont körbe kerékpározható a várfalon a város. (6km)

 

A San Michele in Foro templom és annak tere a város szíve. A templom a XII.-XIV. században épült homlokzata márványoszlopokkal tagolt és rémisztő lények, lovas vadászok szobraival díszített. Itt található a híres zeneszerző Giacomo Puccini szülőháza is. Továbbá érdemes megnézni a Domot és a San Martino templomot is melynek homlokzata aszimmetrikus, így biztosít helyet a campanillének, vagyis az óratoronynak.

 

Lucca városának a megtekintése után -bő három órás szabadprogram alatt, melynek során legcélszerűbb kerékpárjainkon bejárni a kisváros utcáit, megtekintve nevezetes épületeit- egy másik útvonalon a folyó ellenkező partján kerekezünk vissza Pisa-ba.

Pisa városába érve megtekinthetjük a ’Piazza dei Miracoli’ azaz a Csodák tere építményeit, vagy beülhetünk egy hangulatos étterem teraszára vacsorázni.

Középkori épületei nagyon szépek, de híressé a világon ferde tornyáról vált. A legenda szerint még a trójaiak alapították, akik a görög Pisa városából érkeztek. Híres tengeri hatalom volt, melyre a régi kikötő maradványai emlékeztetnek. Az itt élők már Krisztus születése előtt is hajózással foglalkoztak. Amikor a várost kettészelő Arno folyó elhomokosodott, vagyis a tenger folyamatosan beljebb húzódott és eltávolodott a városfalaktól, Pisa hanyatlása elkerülhetetlen volt. Ma Livorno a fő kikötő személy és teherforgalom szempontjából is.

Pisa ma nyüzsgő város, melynek utcácskáin érdemes végigsétálni. A város jelképe a piros alap fehér keresztel, ami a XI. században került rá amikor Pisa Szardínia felet is uralkodott.

Főbb látnivalók:

       -        Ferde torony Torre Pendente

       -        Dom A Catedrale, vagyis a Santa Maria Assunta Dom, egy 5 hajós templom

       -        Battistero, keresztelőkápolna

       -        Camposanto, a régi temetőbe a helyi kiválóságok temetkeztek a XIII. században

       -        Museo Opera del Duomo   

       -        Templomok: S. Paolo di Ripa - S. Agata, Santa Maria della Spina, San Michele degli Scalzi

Túra táv: kb. 53km

 

        

 

        

 

Szállásunkra visszaérve az este hátralévő részében pihenés, medence, szabadprogram…

 

Szerda

Siena városnézés, Kerékpártúra

Szálásunkról ma is kocsiba szállva indulunk a 60 km-re lévő Monteriggioniba.

Alig pár házacska van Monteriggioni falain belül, de a hangulata fantasztikus. Siena felé az úton feltűnik a dombon egy városka, mely olyan hatást kelt, mintha egy mesebeli kőkoronát helyeztek volna egy dombtető-fejre. A picike városkát, egy középkori tornyokkal tarkított kőfal szegélyezi. A várfalat az 1200-as évek elején kezdték építeni a Sienaiak védelmi céllal, a Monte Ala hegy tetejére. A fal ma is épségben van teljesen, 14 torony van rajta és két kapu, amiken keresztül ma is bejuthatunk a városba. A főtéren (Piazza Roma) egy pici templom található, a Santa Maria Assunta-t, amely a XII. sz-ból való. A lakosság száma kb. 30 fő, de nyáron többen laknak itt a turisták és olaszok miatt.

Monteriggioni városka megtekintése után a parkolóban hagyjuk autóinkat és a híres Via Francigena, vagyis a Rómába tartó zarándokúttal párhuzamos aszfaltúton indulunk Sienaba kerékpáron.

A Via Francigena egy ősi zarándokút Canterbury és Róma között, áthalad Anglián, Franciaországon, Svájcon és Olaszországon. A középkorban vált igazán fontossá ez az út, amelyen elsősorban gyalogosan zarándokoltak, napi 20-25 km-t téve meg vezeklésként, hogy a keresztény vallás szent helyeire eljussanak. Fontos kereskedelmi közút is volt egyben, mivel a gerincét alkotta egy nyugat-európai úthálózatnak, amikor is Julius Caesar megnyitotta a "Nap Útját", a legrövidebb útvonalat az Északi-tenger és Róma között.

Sienaba érve napunk legmelegebb időszakát a város sikátoros szűk, árnyékos utcácskáinak felfedezésével, városnézéssel töltjük.

Siena három összefüggő dombon fekszik. A nagy idegenforgalmat lebonyolító kereskedő- és iskolaváros. Európa legnagyszerűbb gótikus városa. Belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Az ősi város mai arculata ugyanolyan, amilyennek a XIII. és XIV. században tervezték és formálták. Katedrálisát, a Santa Maria Assuntát a XII. század közepén kezdték építeni, Nicola és Giovanni Pisano részvételével. Gótikus temploma még a San Domenico-templom és az 1326-ban alapított San Francesco-templom. A Piazza del Campón a város „szíve”, mely egy legyező alakú tér. A világ egyik legszebb tere a XII. században épült és felülmúlhatatlan harmóniát sugároz. A tér burkolata 9 gerezdre van felosztva, ami a városi tanácsot, az úgynevezett Kilencek Tanácsát szimbolizálja.  Itt emelkedik – a XIII. század végén épült, háromosztatú, gótikus ablakokkal díszített, fölül pártázatos lőrésekkel koronázott téglaépítmény, a Palazzo Pubblico (a városháza), ami mára múzeum. A város képtára a Pinacoteca Nazionale a Palazzo Buonsignori XIV. századi gótikus épületében kapott helyett, s hirdeti sienai művészet eredetiségét.

 

Késő délutáni órákban indulunk vissza egy másik árnyékos, „gurulós” útvonalon Monteriggioniba kerékpáron. A városkába érve vacsorázhatunk a város főterén található étteremben, vagy visszatérhetünk szállásunkra.

Túra táv: kb. 35km

 

             

 

          

 

Szállásunkra visszaérve az este hátralévő részében pihenés, medence, szabadprogram…

 

Csütörtök

Ez a napunk kerékpármentes városnézős, piacos, tengerpartos, szabad programos nap lesz.

Több lehetőség is ajánlott erre a napra.

1. Kocsiba pattanva felkereshetjük a Lajaticotól fél órára lévő San Gimignanot, Toszkána egyik, ha nem a legszebb kisvárosát.

Olaszország egyik legkülönlegesebb látványossága ez a középkori felhőkarcolókkal tarkított, etruszk falakkal körülvett városka San Gimignano. Nevét Attila hunjaitól megvédő Gimignano püspökről kapta. Egy kicsiny domb tetején ma már „csak" 13 különböző magasságú torony áll. Még belegondolni is félelmetes, hogy vajon milyen lehetett itt az élet akkor, amikor ebben a piciny városkában 70 ilyen torony állt. Ezek a tornyok az egymással harcban álló családok védelmére szolgáltak. Érdekesek a bejárataik, amelyek olyan magasan vannak, hogy ne tudjanak könnyen bemenni rajtuk a nemkívánatos személyek. Az autóforgalomtól szinte teljesen mentes városka ma is olyan, mintha megállt volna benne az idő, mintha a középkorban sétálgatnánk, de nem valami küzdelmes, félelmetes, hanem egy nagyon is barátságos középkorban.

Mivel egyre magasabb lakótornyokat építettek a harcban álló, vagy talán csak a gazdagságukat fitogtató családok, ezért egyszer, az esetleges katasztrófák elkerülése miatt rendeletbe adták, hogy az új városháza tornyánál nem építhetnek magasabbakat.

Aztán 1353-ban a város belefáradt a belső viszályokba és önként Firenze védnöksége alá helyezte magát. San Gimignano manapság csak a turisták hangjától zajos, a városkát ugyanis egyre kevesebben lakják. Olyan itt, mintha visszacsöppentünk volna fél évezredet a múltba. Három egybekapcsolódó tér adja a város magját, a Piazza del Duomo, a Piazza delle Erbe és a Piazza della Cisterna, a templom és a tornyok is ezek körül vannak. A Piazza del Duomo-n épült fel a régi városháza 1239-ben, tornya 51 méter magas. Az új Városháza, a Palazzo del Poppolo, 1300 körül épült, 54 méter magas toronnyal, melynek neve Grossa.

A térre néz az 1148-ban felszentelt, majd az 1350-es években gótikus stílusban átépített Collegiata Santa Assunta templom is.

A Piazza della Cisterna pedig kedvelt gyülekezőhely, fő dísze a kút, a tér tele van mindig turistákkal. Itt található a világ legjobb fagyisa is. J

2. San Gimignanoi városnézés helyett lehetőség van a napot a szállásunktól 45km-re található tengerpart egyik strandján eltölteni, hazafelé ha már nincs olyan meleg kiegészítve egy kis sétával a közeli kistelepülések egyikén.

3. Pihenésképp pedig nagyot aludva az egész napot az apartmanházunk medencéjénél tölthetjük.

 

          

 

Péntek

Lajatico – Volterra - Lajatico kerékpártúra városnézéssel

Toszkán tartózkodásunk utolsó napján kerékpárra szálunk és az aparmanunktól bringával indulunk a közeli Volterrába, Toszkána (San Gimignano után) másik, ha nem a legszebb kisvárosába. Ezen a napon Volterrába menet nyaralásunk legnagyobb kihívásával fogunk találkozni.

 

Egy dombon található sziklafennsík tetejére építették ezt az erődítményszerű települést Volterrát, amelynek a középkor óta kiváló állapotban maradtak fent a bástyái. A komor városfalak érdekes kontrasztot nyújtanak a városka alatt hullámzó dimbes-dombos meseszerű vidékkel.

Látnivalók:

      -        Guarnacci Múzeum, itt található az ország legnagyobb etruszk gyűjteménye

      -        Ombra della sera az „esti árnyék”, egy vékony, magas, bronz, etruszk szobor, melynek árnyéka az esti naplementénél egy emberi árnyhoz hasonlít.

      -        Palazzo Priori főtér

      -        Dóm vagyis Cathedrale 200-as évekből származik

      -        Római kori színház, a város falain kívül található, az ország egyik legjobb állapotában megmaradt ilyen korú színház

    -    A város nevezetessége még az alabástrom, ez a márványszerű, de puhább kő, melyből a helyi kézművesek fantasztikus tárgyakat, lámpákat, szobrokat, ékszereket készítenek. Fehér változatai a legértékesebbek.

       -        Egy másik jó ajándékötlet egy etruszk stílusú arany ékszer. Itt több kis ékszerbolt található, amik a múzeumban található középkori ékszereket másolták le.

 

Volterra megtekintése után a délutáni órákban egy másik útvonalon –melynek legnagyobb részében gurulunk, gyönyörködve a fantasztikus panorámában- indulunk vissza Lajaticoba.

 

Túra táv: kb. 46km

 

             

    

       

Szállásunkra visszatérve az estét pihenéssel töltjük.

 

Szombat

Utazás

Szállásunkat 10 óráig kell elhagyni. Utunk hazafelé megegyezik az ide vezető útvonallal. Egész napos utazás után az esti órákban érkezünk Magyarországra.

 

Utazás

·       Utazás egyénileg, kerékpárok szállítása Budapestről, Kaposvárról megoldott

·       A bringátokat mi szállítjuk, Ti csak autóba szálltok és irány Toszkána. 

·       Egyéni utazáshoz segítség a ZSOTA FÓRUM

Indulás és érkezés

·       Indulás: Lajatico, Olaszország (Toszkána közepén)

·       Érkezés: Lajatico, Olaszország (Toszkána közepén)

Létszám

·       Létszám: 30-40fő

Részvételi díj

·    85.000.- ft/fő (extra kedvezmény lejjebb)

A részvételi díj tartalmazza

·       Szervezést, túravezetést

·       Szállást hét éjszaka rusztikus Toszkán kőházban, 5-7 fős apartmanokban 2-3 személyes szobákban önellátással

·       Kerékpárok szállítását Budapestről, Kaposvárról

·       Termelői túrán való részvételt (sajt, bor, olíva farmok látogatása kóstolóval, magyar nyelvű tájékoztatással)

·       Csomagtranszfert, autó- kíséretet a túrák ideje alatt

·       Szervízt (anyagköltség nélkül), tartalék kerékpár biztosítását

A részvételi díj nem tartalmazza

·       Utazást

·       Étkezéseket

·       Firenzei idegenvezetést (3 órás csopprtos: 6€/fő +belépők, fakultatív)

·       Belépőket

·       Személyes költségek (poggyász- és baleset biztosítás)

·       Útlemondási biztosítás

Jelentkezéskor fizetendő

·      30.000.- ft/fő

·       A részvételi díjból fennmaradó rész a túra kezdete előtt 30 nappal fizetendő.

Jelentkezés menete, pozíció szám

·       A túra, utazás előlegét a jelentkezést követő egy munkanapon belül kérjük utalással, vagy befizetéssel a részünkre eljuttatni

·       Utaláskor kérjük a közlemény rovatban feltüntetni a túrázók nevét és az alábbi pozíció számot

·       Pozíció szám: 20180616-Toszkána

·       Amennyiben a jelentkezés utáni munkanapon az előleg nem érkezik be, a jelentkezést töröljük.

·       Több fő jelentkezésénél célszerű és egyszerűbb telefonon egyeztetni velünk az apartmanos elhelyezést, elosztást

A jelentkezés, módosítása, lemondás feltételei

Lemondási feltételek %-os aránya a túra indulási időpontjától számítva:

·       60 – 36. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 10%-a

·       35 – 21. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 40%-a

·       20 – 11. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 75%-a

·       10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a.

·       Egy másik útra, túrára átjelentkezés lemondásnak minősül.

Szállásunk Toszkánában

·   Igazi Toszkán kőház egy erdő szélén, a dombtetőn medencével, ahonnan képeslapszerű a kilátás. Lajaticotól 4km-re található egy dombtetőn. Megközelítése privát úton, melynek utolsó 1,5km-e döngölt murvás.

·    A 5-7 személyes apartmanok berendezése teljesen ugyanolyan. A hálószobákban rusztikus vaskeretes ágyakkal (francia és külön ágyas), konyha-étkezőben igazi fa konyhabútorokkal étkezőasztallal fotelággyal, a fürdőkben zuhanykabinnal (mosdó, wc, bide). Apartmanonként 2-3 hálószoba, melyek 2-3 személyesek.

·      Az apartmanokban nincs TV és légkondi sem. Olasz szokás szerint a konyha, étkező egyben van, 2-3 francia ágyas és külön ágyas hálószobákkal. Az ablakokon szúnyogháló található. A medence partján napernyők és napágyak. Az apartmanház középső részén van egy nagy közös helység ahol Tv-t lehet nézni. Az apartmanok jól felszereltek. Ágyneműt, törölközőt (bentit) adnak. Amit érdemes hozni: Mosogatószer, tusfürdő, törölköző a medencéhez.

·   Minden apartmanban 2-3 hálószoba (2-3 személyes) található, egy-két fürdőszobával, közös konyhával-étkezővel. A konyha-étkezőben fotelágy található, amin kényelmesen tud aludni akár egy 12-15 éves gyermek is.

Ellátás, étkezés

·    Önellátás. Jól felszerelt konyha van minden apartmanban. Érdemes az étkezéseket előre megtervezni, így jelentősen csökkenthetjük költségeinket a nyaralásunk alatt.

·    Minden nap a programokról visszatérve lehetőség van élelmiszer vásárlására, vagy a városokban, illetve hazaúton betérni egy-egy hangulatos étterembe.

·       Az apartmanháznál profi grillsütő is található ahol a korábbi évek tapasztalatai szerint ízletes vacsorát hozhatunk össze akár közösen is.

·    Az éttermek nyitva tartása: délben 12:30-14:30, este 19:30-kor nyitnak! Szállásunk kb. 4km-re található Lajaticotól ahol a legközelebbi bolt, kávézó, étterem található.

EXTRA Kedvezmény

·   Amennyiben egy apartman összes hálószobás ágyát foglaljátok a fotelágyon alvó személy részvételi díja INGYENES! Toszkána Egy Hetes Kerékpártúra és Nyaralás 0.-ft! Hoppá! :) Ezt 6-8 fős családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk, hisz a fotelágy a közös helységben található… (Egy apartmanban egy fotelágy van)

·       Kérünk ha az EXTRA kedvezménnyel élnétek, jelentkezés előtt hívj bennünket, hogy milyen elosztású szabad apartmanok foglalhatók még 

Egyéb  fontos információk

·     A túra ideje alatt kísérő kocsink végig a csoport közelében halad, a szükséges napi csomagjainkkal, szervizbiztosítással, tartalék kerékpárral. Aki esetleg elfárad a kerékpározás során, a kísérő kocsiban megpihenhet, sőt, ha egy-egy napi kerékpáros szakaszt ki szeretne hagyni, a kocsival (korlátozott létszámban) a csoporttal tud így is tartani.

·     Kerékpárjainkkal Toszkána domborzatos vidékén tekerünk. Napi távjainkat ezért, és a kihagyhatatlan látnivalók miatt igyekeztünk úgy összeállítani, hogy azok teljesíthetőek legyenek, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy Toszkána dombjai és a nyári hőmérséklet bizony tartogathatnak meglepetéseket. Tengerpartra vezető első napi útvonalunkon egy hosszabb emelkedőt kell leküzdenünk, Pisa-Lucca útvonalunk teljesen sík területen halad, a dombra épült Sienaba fel kell tekernünk, és utolsó napi kerékpártúránk városát Volterrát bizony jó nagy dombra építették.

Útiokmányok, konzuli tájékoztató

·   Magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvány (kivéve: régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány), vagy útlevél birtokában utazhatnak Olaszországba.

·       Konzuli szolgálat tájékoztatása Olaszországról

Egészségügy

·     A túra részvételi feltétele az általánosan jó egészségi állapot. Nem ajánlott olyan ismert betegség vagy sérülése tudatában jelentkezni, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételt. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A Bike Holidays Utazási Iroda és túravezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be.

·       Biztonságuk növelése érdekében célszerű kiváltani az OEP-nél az Európai Biztosítási Kártyát

Javasolt kerékpár a túrára

·      A túrára különösen trekking kerékpár javasolt, de országúti, mtb kerékpárral is teljesíthető

·     Kerékpártúránk szinte csak aszfaltos úton halad, de két napon kb. napi 3km tekerünk majd murvás, keményre döngölt úton is, ezért trekking kerékpár javasolt Toszkánába. Országúti kerékpárra ajánlom a vastagabb, ballonosabb gumi felszerelését a túrára.

·      Amennyiben nincs saját kerékpárod, bérelni is tudsz tőlünk: KERÉKPÁR BÉRLÉS

Minimum létszám

·    Minimum létszám: 30 fő. Amennyiben a létszámunk a túra indulása előtt 25 nappal nem éri el a minimum létszámot utazási irodánk lemondhatja a programot. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy más programra (foglaltságtól függően) beszámítható.

Program változtatás joga

·     Túránk során előre nem tervezhetően a program jellegéből adódóan az időjárási viszonyokra tekintettel – viharos szél, rendkívüli lehűlés, erős esőzés, rossz látási viszonyok- a programban változtatásra kényszerülhetünk. Ez járhat a túraprogramok (több napos túrák esetén túranapok) sorrendjének felcserélésével, vagy azok törlésével. Minden esetben igyekszünk az előre nem látható változásokra olyan programot megvalósítani, ami leginkább megfelel a kialakult helyzet „enyhítésére”.

Biztosítás

·        Kényelmesen online itt: Colonnade utasbiztosítás

  

 

További infó: +3630 206 2574 

Jelentkezés lezárva, nincs már szabad hely, a várólistára jelentkezéshez írjon levelet az info@zsotakerekpartura.hu címre.