ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2018. Augusztus - Szlovén Tengerpart Szépségei Kopertől Portorozig, Postojnai Csepkőbarlang Látogatással

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Szlovén Tengerpart Szépségei Kopertől Portorozig, Postojnai Cseppkőbarlang Látogatással  

 

Időpont: 2018. augusztus 31.- szeptember 02. (péntek-vasárnap) 


Túránk első napján Postojnába érkezésünk után Szlovénia leghosszabb ismert cseppkőbarlangját nézhetjük meg, majd a 9km-re lévő Predjama-ban, Erazem rablólovag sziklavárában tehetünk egy rövid sétát. Késő délután foglaljuk el szállásunkat Koper tengerparti wellness szállodájában, ahonnan könnyed sétával felfedezhetjük az óvárost. Szombaton közvetlen a tengerparton gurulunk Izoláig, majd a Monarchia korabeli vasútvonal nyomvonalára épült Parenzana kerékpárúton kerekezünk tovább Portorozig. Innen ismét a tengerpart mellet haladva Szlovénia gyöngyszeméhez, Piránba érünk, ahonnan a délutáni órákban kerekezünk vissza Koperba. Vasárnap rövid túránk során Italia felé tekerünk. Ankaran után érünk át a határon. Muggia főterén kávézunk, majd a Parenzana-i kerékpárút Olasz-Szlovén részén gurulunk vissza Koperba kora délután.

  

Programunk:

 

Péntek:

 

Hosszú hétvégénk első napján fakultatív programként megtekinthetjük a postojnai cseppkőbarlangot és a Predjam-kastélyt. Másik alternatíva, hogy egyből koperi szállásunkra autózva a város felfedezésével, vagy a szállás wellness részlegében töltjük a napot.

 

Akik a barlang programot választják, azokkal találkozó Postojna cseppkőbarlangjának a parkolójában 11 órakor. (Budapestről 512km kb. 5 óra, Kaposvártól 390km kb. 4 óra)

 

A Postojnai cseppkőbarlang Postojna és Triest közt elterülő karsztvidék ékköve, megtekintése kb. másfél órát vesz igénybe, a látogatók ez idő alatt kb. 5km hosszú idegenforgalmi célból berendezett barlangrendszert tekinthetnek meg. A barlang belsejében 3-3,5 km hosszú szakaszon kisvasút viszi a látogatókat, a gyönyörűen kivilágított alagutakon és cseppkövekkel átszőtt barlangtermeken keresztül. A barlang legszebb részének 1,5 km szakaszát a Nagy-hegy (Kálvária), a Szép barlangok, Orosz híd, és a Koncertterem között gyalogosan tekinthetik meg a kíváncsi látogatók. (imadlakbled.hu)

 

A barlang megtekintése után vár ránk Erazem rablólovag vára Predjama-ban.

 

A Predjama-kastély egy magasan fekvő szikla közepén helyezkedik el, mindössze 9 km-re a Postojna-barlangtól. Festői, csodálatos, dacos, titokzatos és áthatolhatatlan, több mint 800 éve uralja a környező területet, egy magasra emelkedett 123 méteres sziklán. A Guinness világrekordok közé tartozik, mint a világ legnagyobb barlangvára. 

 

A várban tett látogatásunk után folytatjuk utunkat Koperig. Szállásunk elfoglalása után kellemes sétát tehetünk az óvárosban, vagy a szálloda wellness részlegében frissíthetjük magunkat.

Este a vacsoránál találkozunk újra.

 

          

 

        

 

Szombat:

 

Reggelink elfogyasztása után 9 órakor indulunk kerékpártúránk első szakaszára. Kopert elhagyva Izoláig közvetlen a tengerpart mellett húzódó csodálatos kerékpárúton tekerünk. A városkába érve elkanyarodunk a tengertől és rátérünk a Monarchia idejében épült Parenzana vasútvonalon épített fantasztikus kerékpárútra. Portoroznál érünk vissza ismét a tenger közelébe. A tengerparti kisváros, Szlovénia legelegánsabb és legfelkapottabb nyaralóhelye a tengerparton futó pálmafákkal szegélyezett főutcájával.

Innen gurulunk még kijjebb a félsziget csücskében található meseszép kikötővárosba Piránba. (20km)

 

Piran a szlovén tengerpart ékköve. Kétnyelvű város, ahol a szlovén mellett az olasz is hivatalos nyelv. Az óváros egy félszigetre épült, ahol kis helyen sok ház található. Teljesen autómentes övezet, hiszen keskeny, sikátoros utcák vannak, ráadásul lépcsőkkel, emelkedőkkel tarkítva, és a dombon Szent György temploma. Piran hangulatos főterének egy részét kávézók és éttermek teraszai foglalják el, nyüzsgő belvárosi hangulatot árasztva. Látnivalói jellemzően a velencei időkben épültek. A várfal maradványa ma is jól látszódik a dombtetőn. Piran már a VII. századtól erős várfallal volt körbevéve. Az óvárosból egy rövid sétával könnyen elérhetjük a várat, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a félszigetre. Másik legfőbb látnivalója a Szent György templom. Eredetileg 1272-ben építették. Érdemes a templom magas harangtornyába is felmenni, mert az igazán "képeslap fotókat" onnan lehet készíteni a félsziget csúcsáról és a főteréről is.          (kirandulo.reblog.hu)

 

Piránt elhagyva kerekezünk vissza Portoroz felé. Kellemes időben lesz időnk akár egy rövid fürdőzésre is. Kiváló minőségű kerékpárúton haladunk Parezzagoig, ahol visszafordulunk Izola felé. Egyetlen emelkedőnkön átkelve gurulunk be Izola főterére ahol kellemes sétát tehetünk Koperbe való visszaérkezésünk előtt. 

Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, ahol a hotel wellness részlegében  kapcsolódhatunk ki vacsora előtt, vagy után….

 

Túra táv: 50 km

 

          

 

        

 

      

 

      

 

Vasárnap:

 

Három napos szlovén hosszúhétvégénk utolsó napján reggelink elfogyasztása után Italia felé fordítjuk kormányainkat. A várost elhagyva a tengerpart közelében kerekezünk Ankaran felé. A határon átgurulva utunk közvetlen a tenger mellett halad, csodás kilátással a trieszti öbölre. Muggia településre érve a kisváros főterén töltjük hosszabb pihenőidőnket. A település előtti tengerparti sétányon kellemes időben, ezen a napon is lesz időnk egy rövid fürdőzésre. (18km)

Túránkat a tengerpart mellett folytatjuk tovább, majd hamarosan becsatlakozunk ismét a Monarchia idejében épült Parenzana vasútvonalon kialakított kerékpártútra. A határ utáni kisebb emelkedőn átkelve még 12km gurulás után érünk vissza koperi szállásunkhoz.

 

Túra táv: 35 km

 

Élményekkel gazdagodva hagyjuk el Szlovéniát, melynek legszebb barlangjánál és csodás tengerpartján töltött el három napot csapatunk. 

 

          

 

      

 

Utazás

·       Utazás egyénileg, kerékpárok szállítása Budapestről, Kaposvárról megoldott

·       A bringátokat mi szállítjuk, Ti csak autóba szálltok és irány Postojna, Koper. 

·       Egyéni utazáshoz segítség a ZSOTA FÓRUM

Indulás és érkezés

·       Indulás: (Postojna), Koper

·       Érkezés: Koper

Létszám

·       Létszám: 30-40fő

Részvételi díj

·    47.000.- ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

·       Szervezést, túravezetést

·       Szállást két éjszaka Koper Hotel*** két ágyas szobákban, félpanziós ellátással, wellness részleg használattal

·       Kerékpárok szállítását Budapestről, Kaposvárról

·       Csomagtranszfert, autó- kíséretet a túrák ideje alatt

·       Szervízt (anyagköltség nélkül), tartalék kerékpár biztosítását

A részvételi díj nem tartalmazza

·       Utazást

·       Reggelin, vacsorán kívüli étkezéseket

·       Postojna belépő

·       Személyes költségek (poggyász- és baleset biztosítás)

·       Útlemondási biztosítás

Jelentkezéskor fizetendő

·      19.000.- ft/fő

·       A részvételi díjból fennmaradó rész a túra kezdete előtt 30 nappal fizetendő.

Jelentkezés menete, pozíció szám

·       A túra, utazás előlegét a jelentkezést követő egy munkanapon belül kérjük utalással, vagy befizetéssel a részünkre eljuttatni

·       Utaláskor kérjük a közlemény rovatban feltüntetni a túrázók nevét és az alábbi pozíció számot

·       Pozíció szám: 20180831-Koper

·       Amennyiben a jelentkezés utáni munkanapon az előleg nem érkezik be, a jelentkezést töröljük.

A jelentkezés, módosítása, lemondás feltételei

Lemondási feltételek %-os aránya a túra indulási időpontjától számítva:

·       60 – 36. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 10%-a

·       35 – 21. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 40%-a

·       20 – 11. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 75%-a

·       10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a.

·       Egy másik útra, túrára átjelentkezés lemondásnak minősül.

Szállásunk Toszkánában

·       Három csillagos wellness hotel

Ellátás, étkezés

·       Svédasztalos reggeli, vacsora

Helyszínen fizetendő

·       Postojna cseppkőbarlang + Predjama-kastály belépő (csak a barlang 25,8 euro, a kombinált jegy 35,7 euro) Fakultatív

Egyéb  fontos információk

·       Várható vissza érkezés vasárnap Koper: 15 óra

·     A túra ideje alatt kísérő kocsink végig a csoport közelében halad, a szükséges napi csomagjainkkal, szervizbiztosítással, tartalék kerékpárral. Aki esetleg elfárad a kerékpározás során, a kísérő kocsiban megpihenhet, sőt, ha egy-egy napi kerékpáros szakaszt ki szeretne hagyni, a kocsival (korlátozott létszámban) a csoporttal tud így is tartani.

Útiokmányok, konzuli tájékoztató

·   Magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvány (kivéve: régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány), vagy útlevél birtokában léphetnek be Szlovénia és Olaszország területére.

·       Konzuli szolgálat tájékoztatása Szlovénia, Olaszország

Egészségügy

·      A túra részvételi feltétele az általánosan jó egészségi állapot. Nem ajánlott olyan ismert betegség vagy sérülése tudatában jelentkezni, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételt. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A Bike Holidays Utazási Iroda és túravezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be.

·       Biztonságuk növelése érdekében célszerű kiváltani az OEP-nél az Európai Biztosítási Kártyát

Javasolt kerékpár a túrára

·       A túrára különösen trekking kerékpár javasolt, de országúti, mtb kerékpárral is teljesíthető

·       Kerékpártúránk aszfaltos úton halad

·       Amennyiben nincs saját kerékpárod, bérelni is tudsz tőlünk: KERÉKPÁR BÉRLÉS

Minimum létszám

·    Minimum létszám: 30 fő. Amennyiben a létszámunk a túra indulása előtt 25 nappal nem éri el a minimum létszámot utazási irodánk lemondhatja a programot. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy más programra (foglaltságtól függően) beszámítható.

Program változtatás joga

·       Túránk során előre nem tervezhetően a program jellegéből adódóan az időjárási viszonyokra tekintettel – viharos szél, rendkívüli lehűlés, erős esőzés, rossz látási viszonyok- a programban változtatásra kényszerülhetünk. Ez járhat a túraprogramok (több napos túrák esetén túranapok) sorrendjének felcserélésével, vagy azok törlésével. Minden esetben igyekszünk az előre nem látható változásokra olyan programot megvalósítani, ami leginkább megfelel a kialakult helyzet „enyhítésére”.

Biztosítás

·        Kényelmesen online itt: Colonnade utasbiztosítás

 

További infó: +3630 206 2574

JELENTKEZÉS (a szabad helyek száma: 23)

Jelentkezési adatok


Számlázási adatok


 • Átutalás
  Készpénz

  Banki adatok:
  Bike Holidays Turisztikai Bt.
  UniCredit Bank
  10918001-00000093-13530002

  Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki és kizárólag a túrára való jelentkezéskor használjuk.

  Kijelentem, hogy a túra részleteit megismertem, a túra és a fizetés feltételeit elfogadom.

Indulópont:

Koper* Az általános Utazási szerződést elolvastam, annak feltételeit elfogadom.   Utazási szerződés letöltése ...