ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2018. Október - Szarvasgomba Vadászat a Mozsgói Tölgyesben, Szarvasgombás Borvacsora Stoff Csaba Mesterszakáccsal

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Szarvasgomba Vadászat a Mozsgói Tölgyesben,

Szarvasgombás Borvacsora Stoff Csaba Mesterszakáccsal

az Ebner Birtokon

 

Időpont: 2018. október 06-07. (szombat-vasárnap

 

Október első hétvégéjére egy Baranya megyei kisközségbe az alig 1000 főt számláló Mozsgóra várunk Benneteket. A település igen szép fekvésű, a Zselicnek a déli nyúlványaira épült. E dombokkal szegélyezett, védett terület nagyon sok forrást rejt magában.

 

Ebbe a vadregényes tájba 1999-ben szeretett bele vendéglátónk Andreas Ebner, az Ebner birtok tulajdonosa. (Nemzetgazdasági Miniszteri kitüntetés  2013-ban Az Év Vállalkozója)  A Dél-Tiroli származású borászcsaládban felnőtt Andreas itt ültette el élete első szőlőtőkéit, amit eleinte csak hobbynak szánt. Mára egy működő családi gazdasággá nőtte ki magát egy gyönyörű panzióval és rendezvényteremmel társítva.

 

A birtokhoz tartozik egy több száz éves pince ami még az egyházé volt, ide gyűjtötték a tizedet. Három ága a lakóház és az udvar alatt nyolc méterrel kanyarog. A pince hangulata rusztikus, tradicionális. Az Ebner család ebben a szellemben próbálta meg a birtok többi helyszínét is kialakítani, amivel egy kellemes atmoszférát teremtettek az idelátogatók számára.

 

 

Október eleji kerékpártúránk fő programja a birtok mellett elterülő tölgyesben történő szarvasgomba keresés Balázzsal és Szálka kutyával, majd az azt követő 4 fogásos exkluzív szarvasgomba vacsora és borkóstoló lesz Stoff Csaba mesterszakáccsal.

 

Programunk:

 

Szombat:

 

9:00 órakor találkozunk az Ebner birtokon. Kerékpárokat átnézzük, majd 9:30-kor indulunk túránk első napjára.

 

Mozsgót elhagyva Szulimán felé fordítjuk kormányainkat. A Szent Mihály Arkangyal templomnál tett rövid pihenőnk után kanyarodunk ki a faluból Somogyviszló irányába. Mai útvonalunk egyetlen emelkedőjét teljesíve érünk a település határához.

 

Innen gurulunk be Somogyapátira, ahonnan kiérve kis kitérőt teszünk Patapoklosiba, ahol megnézhetjük a környék legszebb, 1794-ben barokk stílusban épült Református templomának, festett kazettás mennyezetét. Kisvártatva érünk Szigetvárra. A városka hangulatos éttermében töltjük ebédidőnket, majd utunkat folytatjuk a Magyar-Török Barátság Parkhoz.

 

A Magyar–Török Barátság Park (törökül: Macar-Türk Dostluk Parkı) Szigetvár egyik jelképévé vált nyilvános emlékpark, amelyet a várért és a városért vívott 1566. évi ostrom, a harc során életüket vesztett ellenséges hadvezérek, Zrínyi Mikós és I. (Nagy) Szulejmán szultán, valamint a magyar és török nép közötti megbékélés emlékére alakítottak ki 1994-ben.

 

Az emlékműnél tett látogatásunk után már csak 7km kerekezünk és visszaérünk Mozsgóra az Ebner birtokra.

 

Túra táv: 32km

 

        

 

         

 

Szállásunk elfoglalása után két csoportban a birtok környéki tölgyesbe sétálunk, ahol Szálka segítségével kezdetét veszi a szarvasgomba „vadászat”. Sétánk során Balázstól hallgathatunk meg érdekességeket erről a különleges hivatásról.

 

Csoportunk másik felét addig Andreas Ebner körbe vezeti a gazdaságon, megmutatva, hogy miként is termesztik és készítik a bort és a kiváló minőségű almákat. 

 

2-3 órás programunk után a nap még nem ér véget. A vacsoránál találkozunk újra, ahol Stoff Csaba mesterszakács egyedi ízvilágú 4 fogásos szarvasgomba vacsorát tálal fel nekünk.

 

 

Vacsoránk közben az Ebner pincészet 5-6 boros borkóstolójával mutatja be Andreas Ebner a saját borait.

 

Vacsoránk alatt 100% gyümölcslé, ásványvíz, kávé fogyasztás ingyenesen a vacsora része.

 

            

 

         

 

Vasárnap:

 

A jól sikerült szarvasgomba vacsora és borkóstolót követően, reggelinél találkozunk újra, majd kicsit ráérősebben 10 órakor indul csoportunk a mai túraszakaszra.

 

Mozsgóról kiérve először a Tógazda Halászati Zrt. Csertői-halastavához tekerünk, ahol rövid bemutatót kapunk a halgazdaság mindennapjaiból. Munkájuk a halászat teljes vertikumát felöleli, az édesvízi fajok szaporításától, az étkezési méretű halak piacra juttatásáig.

 

Innen kerekezünk be Szigetvárra, ahol a várnál egy rövid idegenvezetést hallgatunk meg. Innen folytatjuk utunkat Dencsháza irányába, ahol egy kis kitérőt teszünk Szentegátra, ott egy hatalmas (magántulajdonú) Biedermenn-kastélyt nézhetünk meg kívülről, illetve a gyönyörűen felújított Szentegáti Biedermann Mária kápolnát. 

 

A Mária dicsőségét hirdető kápolna egyedi sírkápolna, családi mauzóleum, melyet báró Biedermann Rudolf építtetett fel 1896-ban a Millennium évében. A kápolna impozáns, igen drága anyagból, remekül megépített mestermű. Padozata siklósi márvány, freskói műalkotások, orgonáját a világhírű Angster cég készítette. Ez a kápolna volt szánva a Biedermannok „örök” nyugvóhelyének.

 

 

Szentegáton a kápolna megtekintését követően újabb programként egy Strucc farmon bepillantást kapunk az állatok tenyésztésébe, tartásába.

 

Pihenőnk után folytatjuk utunkat Rózsafa, Nagypeterd érintésével Botykapeterdre, ahol már várnak bennünket a település hangulatos éttermében ebédre.

 

Kora délutáni órákban 8km kerekezés után érünk vissza az Ebner birtokra.

 

Túra táv: 48km

 

        

 

        

 

    

 

Élményekkel és ízekkel feltöltődve hagyjuk el Szigetvárt és környékét, melyet két nap alatt tekert körbe csapatunk.

 

 Utazás

·       Utazás egyénileg, kerékpárok szállítása Kaposvárról megoldott

·       Egyéni utazáshoz segítség a ZSOTA FÓRUM ahol könnyen megtalálja egymást autós és utasa

Indulás és érkezés

·       Indulás: Mozsgó

·       Érkezés: Mozsgó

Létszám

·       Létszám: 25-36fő

Részvételi díj

·    29.500.- ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

·       Szervezést, túravezetést

·       Szállást egy éjszaka panzió*** 2 személyes szobákban

·       Szarvasgomba keresés program

·       4 fogásos exkluzív szarvasgomba vacsorát, borkóstolóval, 100%gyümülcslé, ásványvíz, kávé, fogyasztással

·       Vacsoránál 5-6 boros bórkostoló Ebner pincészet boraiból

·       Szentegát kápolna, Patapoklosi kazettás templom megtekintését

·       Struccfarm látogatás

·       Csertői halgazdaság látogatás

·       Csomagtranszfert, autó- kíséretet a túra ideje alatt

·       Szervízt (anyagköltség nélkül), tartalék kerékpár biztosítását

·       Korlátlan ásványvíz fogyasztást a túra ideje alatt

A részvételi díj nem tartalmazza

·       Vacsorán, reggelin kívüli étkezések

·       Személyes költségek (poggyász- és baleset biztosítás)

·       Belépőket (Szigetvári vár: 1450.-ft/fő)

·       Útlemondási biztosítás

·   Ha szereted a kénylemet lehetőség van péntek esti érkezésre Mozsgóra. Péntek esti plusz éjszaka 9.000ft/fő áron. Ellátás: reggeli. Kérünk jelezd szándékodat jelentkezéskor a megjegyzés rovatban.

Jelentkezéskor fizetendő

·      12.000.- ft/fő

·       A részvételi díjból fennmaradó rész a túra kezdete előtt 30 nappal fizetendő. 

Jelentkezés menete, pozíció szám

·       A túra, utazás előlegét a jelentkezést követő egy munkanapon belül kérjük utalással, vagy befizetéssel a részünkre eljuttatni

·       Utaláskor kérjük a közlemény rovatban feltüntetni a túrázók nevét és az alábbi pozíció számot

·       Pozíció szám: 20181006-Mozsgó

·       Amennyiben a jelentkezés utáni munkanapon az előleg nem érkezik be, a jelentkezést töröljük.

A jelentkezés, módosítása, lemondás feltételei

Lemondási feltételek %-os aránya a túra indulási időpontjától számítva:

·       60 – 36. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 10%-a

·       35 – 21. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 40%-a

·       20 – 11. nap közötti lemondás esetén a teljes részvételi díj 75%-a

·       10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a.

·       Egy másik útra, túrára átjelentkezés lemondásnak minősül.

Szállásunk a túrán

·       Panzió*** két ágyas, saját fürdős szobákkal

Ellátás, étkezés

·       Félpanziós ellátás (Exkluzív 4 fogásos szarvasgombás vacsora borkóstolóval, gyümölcslé, ásványvíz, kávé fogyasztással, büféreggeli)

Egyéb információk

·        Várható vissza érkezés vasárnap Mozsgóra: 16 óra.

·   Kísérő kocsink a túra ideje alatt végig a csoport közelében halad, többszöri kisebb pihenőink alkalmával lehetőség van frissítő felvételére, így kerékpárjainkon nem szükséges a napi csomagok szállítása. Akinek megterhelő a napi túraszakasz teljesítése, korlátozott számban lehetőség van a kísérő kocsiba beszállnia.

Egészségügy

·     A túra részvételi feltétele az általánosan jó egészségi állapot. Nem ajánlott olyan ismert betegség vagy sérülése tudatában jelentkezni, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételt. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A Bike Holidays Utazási Iroda és túravezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be.

Javasolt kerékpár a túrára

·       A túrára trekking, országúti, mtb kerékpár egyaránt ajánlott

·       Amennyiben nincs saját kerékpárod vagy problémás a szállítása bérelni is tudsz tőlünk: KERÉKPÁR BÉRLÉS

Minimum létszám

·    Minimum létszám: 25 fő. Amennyiben a létszámunk a túra indulása előtt 25 nappal nem éri el a minimum létszámot utazási irodánk lemondhatja a programot. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy más programra (foglaltságtól függően) beszámítható.

Program változtatás joga

·     Túránk során előre nem tervezhetően a program jellegéből adódóan az időjárási viszonyokra tekintettel – viharos szél, rendkívüli lehűlés, erős esőzés, rossz látási viszonyok- a programban változtatásra kényszerülhetünk. Ez járhat a túraprogramok (több napos túrák esetén túranapok) sorrendjének felcserélésével, vagy azok törlésével. Minden esetben igyekszünk az előre nem látható változásokra olyan programot megvalósítani, ami leginkább megfelel a kialakult helyzet „enyhítésére”. 

Biztosítás

·        Kényelmesen online itt: Colonnade utasbiztosítás

  

 

 

További infó: +3630 206 2574 

 

JELENTKEZÉS (a szabad helyek száma: 35)

Jelentkezési adatok


Számlázási adatok


 • Átutalás
  Készpénz

  Banki adatok:
  Bike Holidays Turisztikai Bt.
  UniCredit Bank
  10918001-00000093-13530002

  Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki és kizárólag a túrára való jelentkezéskor használjuk.

  Kijelentem, hogy a túra részleteit megismertem, a túra és a fizetés feltételeit elfogadom.

Indulópont:

Mozsgó* Az általános Utazási szerződést elolvastam, annak feltételeit elfogadom.   Utazási szerződés letöltése ...