ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     


Részvételi feltételek

 

A ZSOTA Kerékpártúra Egyesület által szervezett kerékpártúrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt.

 

A résztvevő a kerékpártúrán a KRESZ szabályainak megfelelő állapotú kerékpárral vesz részt, és a túra ideje alatt betartja a KRESZ szabályait, valamint betartja és követi a túra vezetőinek az útmutatásait.

A túra ideje alatt a kerékpáros sisak viselete kötelező.

 

A résztvevő kijelenti, hogy általánosan jó egészségnek örvend és nincs olyan ismert betegsége vagy sérülése, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételben. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A ZSOTA Kerékpártúra Egyesület és túravezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be.

 

A résztvevő kijelenti, hogy nem áll alkohol, vagy bódultságot, egyensúlyzavart előidéző szerek (gyógyszerek) hatása alatt. A kerékpártúra részvételi feltétele a megfelelő mozgáskoordináció, valamint a biztos kerékpározni tudás.

Minden résztvevő a kerékpártúrán saját felelősségére indul. Baleset esetén a ZSOTA Kerékpártúra Egyesület és túravezetői csak akkor tehetők felelőssé, ha bizonyítható a szervezők részéről a biztonsági előírások be nem tartása. Amennyiben egy résztvevő egészségi állapota, fizikális felkészültsége vagy felszerelése nem az adott túrának megfelelő, a túravezetőnek jogában áll – a résztvevő és a csoport egészségének és biztonságának védelme érdekében – a résztvevőt eltanácsolni a túrán való részvételtől. Egy ilyen döntés bármely résztvevő számára kötelező érvényő.

 

A résztvevő a túra során fokozottan ügyel a szemetelés elkerülésére, valamint a természet megóvására.

 

A túra útvonaláról nem tér le. Ha az előtte haladót nem látja, megáll, míg a záróember utoléri, vagy vissza nem jönnek érte, tudomásul veszi, hogy az útvonalon várakozót gyorsabb és könnyebb megtalálni, mint a csellengőt. A túrán a túravezető által diktált tempót elfogadja, az általa meghatározott menetrendet betartja, egyéni útvonalat a túrán való részvétel alatt nem választ.

 

A résztvevő kijelenti, hogy a választott kerékpártúra részletes kiírását, részvételi szabályait elolvasta, azt magára teljes mertekben érvényesnek tekinti, a túra alól kizáró okot nem talál.

 

Jelentkezés egy túrára

 

Túráinkat a PROGRAMOK menüpont alatt találod. Nézd át egész éves kínálatunkat. Ha a részletes túraprogram elolvasása után találtál olyan túrát, amin szívesen részt vennél-részt vennétek, akkor töltsd ki az adott program alján található JELENTKEZÉSI ŰRLAPOT, majd kattints a JELENTKEZÉSI ADATOK ELKÜLDÉSE gombra.

 

Ha nem magadnak, hanem pl. ajándékba szánod a túrát, akkor kapcsolattartásnak a Te email címedet írd be, és jelezd ezt a megjegyzés rovatban is. Jelentkezést követően felvesszük Veled a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket.

 

A megjegyzés rovatba további személyes kérdéseket-kéréseket írhatsz. Pl: vegetáriánus étkezést kérsz….., stb.

 

A jelentkezési felület kitöltését követően a JELENTKEZÉSI ADATOK ELKÜLDÉSE gombra kattintással kapjuk meg jelentkezésedet. Ezzel párhuzamosan Te is kapsz egy visszaigazoló emailt a megadott email címre. Ha Te nem kaptál visszaigazoló emailt a jelentkezésről, akkor mi sem kaptuk meg, ilyenkor ismételd meg a jelentkezést, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

Fizetés

 

A túrára a jelentkezésedet az előleg utalásával rögzítheted. Legegyszerűbb, ha a jelentkezést követően egyből utalod az előleget, így a helyed fix lesz. Minden túránál az indulási dátum előtti 45 napig van lehetőség az előleg befizetésére. Ha ezidáig nem érkezik be az előleg egy figyelmeztető levelet küldünk. Ha ezt követően sem érkezik meg az utalás, töröljük az adott jelentkezést. Abban az esetben, ha egy túra betelt és az előleget még nem utaltad el, e-mailben kérünk majd a korábbi fizetésre.

 

Az utaláshoz szükséges adatokat a jelentkezést követő automatikus e-mailben is el fogjuk küldeni.

 

A befizetett előlegről számlát állítunk ki, melyet postai úton küldjük ki a megadott címre, ill. a túra alatt adunk át személyesen.

 

A túra díj fennmaradó része a túra alatt készpénzben fizethető be. Bevett gyakorlat, hogy a teljes túra díjat utalják a résztvevők, így nem szükséges a túra alatt már a fizetéssel foglalkozni.

 

Lemondási feltételek

 

30 nappal a túra indulása előtt írásban, még díjtalanul le lehet mondani a jelentkezést, visszautaljuk a foglaló teljes összegét. Ezután beérkező lemondás esetén már nem áll módunkban ezt megtenni, az előleget nem tudjuk sem másik túrára beszámítani, sem visszautalni. Azokra a túrákra, melyeknél a részvételi helyek korábban betelnek és az előleget korábban kérjük, a 30 napos határidő nem vonatkozik. Ilyenkor a lejobb megoldás, ha nem tudtok a túrán részt venni, hogy kerestek túrázót a helyetekre. (Ebben igyekszünk mi is segíteni, de a rövid határidő miatt nem tudjuk garantálni, hogy mi találunk valakit.) Ha a teljes túra díjat befizetted előlegként, de sajnos nem tudsz a túrán részt venni, abban az esetben az előlegen felüli részt természetesen visszautaljuk a 30 nap alatti lemondás esetén.

 

Túra előtti kapcsolattartás

 

Bármilyen kérdésed merülne fel a túrával kapcsolatban e-mailen és telefonon is keress bennünket, igyekszünk mindenben tájékoztatni.

 

A túra hetében (általában kedd este) egy körlevélben fogunk jelentkezni ismét, az adott túrára vonatkozó egyéb részletekkel. Pl: ha a vacsora esetleg nem svédasztalos, akkor milyen menüt választasz, időjárás előrejelzés alapján milyen öltözéket javaslunk…, figyelmeztetünk, hogy a fürdőruhádat ne hagyd otthon, mert a szálló wellnessében jól jön majd J, stb…